Byggdes år
Byggnadsår - 1964. Tillbyggd - 1975. Delvis invändigt renoverad - 2015.
Plats
NEDRE STRAND, ASKØY, BERGEN
Material
SW12 AART
Färger
Zink
Arkitekt
Privata ritningar och önskemål, designade och tillämpade i samarbete med HOPLAND BYGG

Det goda livet på Strand

Här nedan beskriver Marius Tengs Johansen sitt renoveringsprojekt med Superwood-profiler.

Detta klassiska Rødlandhus byggdes 1964 och byggdes ut med en tillbyggnad och inredd källare 1974. Idag har huset renoverats helt med nytt tak, nya fönster, efterisolering av ytterväggar och inte minst en fantastisk ny fasad med fasadbeklädnad från Superwood. Med fantastisk utsikt mot staden Bergen, och mitt på en 1,2 hektar stor tomt, har du allt du kan önska dig för din familj. Stor trädgård med flera bekväma uteplatser och goda solförhållanden från morgon till kväll.

När renoveringsprocessen inleddes blev det snabbt tydligt att vi ville ha egenskaper som lång livslängd och samtidigt ett minimalt underhållsbehov. Idag har tid blivit en bristvara och att investera i produkter som kan bidra till att skapa mer tid att tillbringa med familjen har blivit oerhört viktigt. Superwood som beklädnadspanel lanserades snabbt eftersom det uppfyllde alla dessa kriterier samtidigt som det hade den moderna profil som vi sökte. Valet föll på profilen SW12 AART i färgen Zink som förhoppningsvis kommer att utvecklas och gråna jämnt och naturligt mot omgivningarna runt huset med en naturträdgård med stora tallar och omgivande berg.

Förutom vårt eget behov av minimalt underhåll och mer tid var det ett absolut plus att Superwood representerade ett modernt förhållningssätt till miljö och hållbarhet i produktion och bearbetning av materialen. Även om det inte har varit en dominerande vägledande faktor i alla våra val känns det ändå bra att veta att delar av våra val bidrar till att skapa ett något mer positivt avtryck på miljön.

Vi ser fram emot ett liv med Superwood som beklädnad och ser fram emot att följa utvecklingen av produkten och dess påverkan på vårt hem under de kommande åren."
Marius Tengs Johansen