Design filosofi

Helhetsdesignlösningar.

Tidlös design. Kompromisslös kvalitet. Miljövänlig profil.

Vi tror på helhetslösningar. För oss är hållbarhet och livslängd två sidor av samma mynt. Hållbarhet kommer inte bara genom träskydd. Våra lösningar måste också vara estetiskt tilltalande, för nuvarande och framtida ägare och generationer. Därför har våra produkter, fasadprofiler och lösningar designats och skapats i samarbete med skickliga och erfarna arkitekter inom området.
Ole Dalsgård Nielsen
Adm. Regissör, Superwood
Arkitektdesignade profiler

Arkitektdesignade profiler för alla behov.

Tidlös design med många användningsområden

På Superwood har vi en tradition att utveckla vårt sortiment och våra profiler i ett innovativt samarbete med ledande internationella arkitekter. Detta samarbete har lett till ett brett program av vackra profiler som idag används för att bekläda vackra byggnader och banbrytande projekt över hela världen.

Vackra och naturliga material skapar glädje. Därför är det en märkbar fördel att bo i ett hus som är klätt i trä med unika och vackra profiler. Vår ytterpanel finns i ett brett utbud av standard- och arkitektdesignade profiler - både som vertikala och horisontella profiler. Alla är utformade så att de är lätta att arbeta med - och så att de kombinerar estetik och hög hållbarhet.

Se vårt produktsortiment
Vi vill möta marknadens växande efterfrågan på miljövänlig och hållbar träbeklädnad, vilket bidrar till ett tidlöst utseende och garanterar minimalt underhåll. Sedan Superwoods start har vi därför arbetat nära AART Designers med utveckling av produkter och lösningar så att de är i linje med våra värderingar, marknaden och kundernas önskemål och drömmar.
Ole Dalsgård Nielsen
Adm. Regissör, Superwood
Sätt din personliga prägel

Ett brett utbud av färger och alternativ.

Vi målar i alla regnbågens färger, även transparanta. Det erbjuder helt unika möjligheter att skapa vacker och individuell fasadbeklädnad.

Vifte af brædder, der fra højre mod venstre, viser farverne sølv, ubehandlet, korn, tjære, zink og sort.

Tillsammans med arkitektföretaget AART och Jotun har vi utvecklat Superwood Colors, ett urval av transparenta färger, inspirerade av klassisk nordisk trä struktur. Transparenta färger framhäver varje brädas unika struktur, med utgångspunkt från Superwoods ljusa gran, som är en varm bas för hela färgpaletten.

Superwoods färger består av stämningsfulla färger från ljus till mörk med tydlig inspiration av skandinavisk estetik. Paletten hämtar inspiration från välbekanta färger från gamla nordiska råvaror: kol, tjära, zink, silver, sand och korn. De transparenta färgerna kan också kombineras för att skapa vackra kontraster på fasaden.

Färgerna matchar varandra, både självständigt, men också som en kontinuerlig skala med möjligheten till vackra kombinationer på tvärs - dämpat eller kontrasterande. Dessutom passar skalans egenskaper och karaktär bra med andra byggmaterial som tegel, betong, stål och zink.

Hitta inspiration till ditt hem
Superwoods impregnering förändrar inte träets naturliga ljusa och vackra ton. Därför har vi skapat en transparent färgskala där den unika trä strukturen är synlig. Impregneringen tränger inte igenom och missfärgar den transparenta färgen. Det finns möjligheter till vackra kombinationer över färgskalan.
Morten Hove Lasthein, Arkitekt
AART Designers, partner / designchef