Designfilosofi

Vi skapar holistiska designlösningar.

Läs mer om hur vi tar oss an och skapar våra tidlösa designprofiler.

Vi tror på väl genomtänkta designlösningar. För oss finns det många aspekter av hållbarhet. Hållbarhet kommer inte enbart via träskydd. Våra fasadlösningar ska också vara estetiskt hållbara för nuvarande och kommande ägare och generationer. Därför är våra paneler, fasadprofiler och lösningar framtagna och skapade i samarbete med kunniga och erfarna arkitekter på området.
Ole Dalsgård Nielsen
Adm. chef, Superwood
Arkitektritade profiler

Arkitektritade profiler för alla behov.

Tidlös design med många användningsområden

Hos Superwood har vi en tradition av att utveckla sortiment och profiler genom innovativa samarbeten med ledande internationella arkitekter. Dessa samarbeten har resulterat i ett brett sortiment av attraktiva profiler som idag används på fasader till vackra byggnader och banbrytande byggprojekt världen över.

Vackra och naturliga material skapar glädje. Därför är det en uppenbar /påtaglig fördel att bo i ett hus som har en ytterpanel av trä i vackra och unika profiler. Vår utvändiga fasadpanel finns i många olika profiler, både standardprofiler och arkitektritade profiler - både som stående och liggande panel. Alla är (ritade så att de är) lätta att arbeta med - och förenar estetik och hållbarhet.

Design och innovation.

Infärgade skruvar

Nu kan vi leverera skruvar som matchar din transparenta Superwood-fasad. Skruvarna är också ett steg mot att kunna demontera fasaden igen – och därmed bidra till att förlänga livslängden för varje bräda. Skruven har utvecklats speciellt för Superwoods produkter och är pulverlackerad, vilket innebär att färgen får längre livslängd.

2D- och 3D-mönster

I nära och långsiktigt samarbete med AART Designers har vi utvecklat träpaneler i olika färger och två- och tredimensionell design. Det ger dig otaliga möjligheter att välja den fasadlösning som passar ditt byggprojekt bäst.

Brandhämmande färg

Superwood är nu certifierat för att användas i byggprojekt med striktare krav på fasadens brandklass (B-s2,d0). När du köper Superwood med brandhämmande ytbehandling är produkten genomimpregnerad på fabriken och behandlad med brandhämmande ytbehandling. Det ger flera års skydd mellan underhållsbehandlingarna.

Se hur våra fasadprofiler ger byggprojekt en unik design

Våra träpaneler kan kombineras i olika utföranden, färger och riktningar för att skapa det utseende som passar visionen för varje byggprojekt. Utforska våra tidigare projekt och få inspiration till din egen design.

Träpanel med personlig prägel

Få möjlighet att designa med en bred palett av färger.

Få möjlighet att designa med en bred palett av färger, även transparenta. Det ger helt unika möjligheter att skapa en vacker och individuell fasadbeklädnad.

Vifte af brædder, der fra højre mod venstre, viser farverne sølv, ubehandlet, korn, tjære, zink og sort.

Upplev hur vi i samarbete med AART Designers och TEKNOS har utvecklat en serie transparenta färger som har inspirerats av klassisk nordisk träkonstruktion.
I den här videon kan du se vad våra unika färger betyder för ett byggprojekt.

Se vårt produktsortiment

Kvalitetsdesign med den ursprungliga trästrukturen.

Superwoods genomimpregnering förändrar inte träets naturliga ådring och vackra ton. Därför har vi utformat en transparent färgskala där den unika trästrukturen förblir synlig. Impregneringen tränger inte igenom och missfärgar inte den transparenta färgen. Detta möjliggör vackra designkombinationer som samtidigt matchar den omgivande naturen.

Läs mer om hållbarhet och kvalitet