Trä med kvalitet

Kvalitet och unik hållbarhet.

Superwood är gjord för att hålla. Och att bevara.

Superwoods-brädor håller många gånger längre än obehandlad gran. Det är dokumenterat. En klar fördel både ekonomiskt och med hänsyn till hållbarhet. Varje cell i träet impregneras från insidan till utsidan. Det ger ett unikt skydd mot röta och Tränedbrytande svamp utan användning av tungmetaller. Men det ger dig också mer fritid och mindre arbete. Det är helt enkelt mindre underhåll med fasad från Superwood.
Ole Dalsgård Nielsen
Adm. Regissör, Superwood
Våra mål och ambitioner

Världens bästa styrelse är ingen tillfällighet.

Superwood ska inte bara hålla. Det bör också vara värt att behålla.

För oss är världens bästa bräda inte bara en rolig slogan. Det är ett mantra och en filosofi som vi strävar efter att efterleva varje dag. Vi strävar efter att vara bäst i alla aspekter av det vi gör.

Vi använder bara de bästa råvarorna. Superwood är utvalt trä från utvalda skogar. Vi använder endast nordisk gran från noggrant utvalda och PEFC-certifierade sågverk i Sverige, Norge och Finland.

Vi använder bara den bästa utskärningen. Brädorna väljs från en centrumfri utskärning, baserat på en önskan att undvika märgstråle och ungdomsved i mitten av stammen. Efter kapning inspekteras och sorteras alla profiler noggrant för hand. Det säkerställer en jämn, hög kvalitet.

Vår patenterade teknologi säkerställer den bästa impregneringen. Den patenterade impregneringsteknologin som alla våra produkter går igenom är den enda i sitt slag som garanterar en unik genomimpregnering av träet och skapar grunden för lång hållbarhet.

Läs mer om impregnering

Vi sätter allt på ett bräde.

Med träbeklädnad från Superwood garanteras kvalitet och flexibilitet.

holdbarhedsikon

Mångdubblad hållbarhet

Superwoods-brädor håller många gånger längre än obehandlad gran. Det är dokumenterat. En tydlig fördel både ekonomiskt och med hänsyn till hållbarhet.

Ikon af diamant som symbol på finish, fordi vi skåner miljøet

100% helt genomimpregnerad

Traditionell tryckimpregnering ger begränsat skydd vid ytan. Men inte Superwood. Varje cell i vårt trä impregneras från insidan till utsidan med unikt skydd mot röta och Tränedbrytande svamp utan användning av tungmetaller.

Ikon der symboliserer bæredygtighed

CO2 neutral

Superwood är CO2-neutralt och vår patenterade genomimpregnering är både miljövänlig och skonsam, eftersom den sker utan användning av giftiga tungmetaller och lösningsmedel.

PEFC-certifierad

Superwood är PEFC-certifierat granvirke från hållbara skogsbruk. Allt trä är kvalitets gran från de bästa utvalda sågverken i ett geografiskt bälte över Norge, Sverige och Finland.

overfladebehandling-ikon

Minimalt underhåll

Superwoods unika hållbarhet ger dig mer fritid och mindre arbete. Det är helt enkelt mindre underhåll på fasad från Superwood. Dessutom är träet lätt och torrt och därför lättare att hantera, bearbeta, montera och måla.

Ikon af træbrædder

Högre kvalitet och stabilitet

Våra arkitektritade profiler med not och spont säkerställer högre stabilitet. Alla profiler hyvlas i vår egen fabrik. Efter kapning inspekteras och sorteras alla profiler noggrant för hand. Det säkerställer en jämn, hög kvalitet.

Hållbar och patenterad

Unik impregneringsprocess.

En traditionell tryckimpregnering pressar bara skyddet i granens yta. Därför har träet endast ett begränsat skydd. Så är inte fallet med Superwood. Här säkerställs via en helt unik och patenterad teknik att brädan skyddas hela vägen in i mitten av brädan.

Den unika impregneringstekniken tar träskyddet längre in i träet, som mikroskopiska partiklar som fäster överallt i träcellerna.

Vi har utvecklat världens enda anläggning som använder återvunnen koldioxid för att lösa upp och transportera träskydd in i brädorna. Det sker i en patenterad högtrycksprocess.

Mer än hundra gånger mindre träskyddsmedel används än vid konventionell impregnering. Samtidigt säkerställer låg vattenförbrukning att träet är helt torrt efter behandlingen - och därmed både bättre och lättare att arbeta med.

Läs mer om genom impregnering
Vi tror på vetenskap

Upplev vårt eget SuperTestLab.

Grundlighet. Nyfikenhet. Det lilla extra.

Vi är nördar. Vi älskar kunskap och praktisk erfarenhet av hur trä utvecklas över tiden.

Det är därför vi har byggt vår egen SuperTestlab. Ett dedikerat utomhus testområde, där vi har gjort ett stort antal installationer i olika material, profiler och färger i en kontrollerad miljö.

Syftet är att testa och studera träets utveckling över tid - och i utomhusmiljö - för att uppleva hur tid, väder, material och underhåll påverkar utseende och hållbarhet.

AART Designers har varit en del av Superwoods utveckling för att skapa miljövänliga och hållbara lösningar där vi har minst möjlig påverkan på miljön. Målet är att vi tillsammans utvecklar kreativa, smarta och säkra fasadlösningar med lång livslängd.
Anders Tyrrestrup, grundare / CINO
AART Designers