Vi är Superwood

Skapare av världens bästa bräda.

Vi tror på trä

Eftersom trä är världens bästa och mest bärkraftiga byggmaterial om det blir behandlat på bästa möjliga sätt.

Vi kom till utifrån en önskan att skapa något som inte existerade. En processtecknologi och en anläggning som kan genomimpregnera granträ. Ett hållbart och bärkraftigt alternativ till traditionell vakum- och tryckimpregnering. Utan tungmetaller, lösningsmedel och med minimal mängd impregneringsmedel. Vi är fortfarande de enda i världen som behärskar denna tecknologi.

Världens Bästa Bräda som både är vacker, hållbar och inte minst bärkraftig på alla sätt.

Att hitta på och utveckla nytt ligger i vårt DNA – och det kommer det alltid att göra.
Med avstamp i verkligheten och med en god portion sunt förnuft, ser vi alltid frammåt, experimenterar och flyttar hela tiden standarden framåt för hållbart, bärkraftigt och hur vackra våra produkter kan bli.

Vi bryr oss om varandra och tänker på miljön och gör oss extra besvär med att allt från inköp, utskärning, klyvning, genomimpregnering, profilering, röntgen-sortering, målning, packning till sälj och service. Det ska göras på det bästa och mest bärkraftiga sätt.

Utforska vårt produktsortiment

Vår värderingar.

Ikon af træbrædder

Vi utvecklar

Vi har sedan vaggan utvecklat nytt, gett oss in på det hittills omöjliga och lyckats lansera ett helt nytt sätt att tänka på trä – som både är vackert, hållbart och inte minst bärkraftigt på alla sätt. Det kommer vi fortsätta med i framtiden.

Ikon der symboliserer bæredygtighed

Vi bryr oss

Vi bryr oss, tänker på miljön och arbetar aktivt för att vår värdekedja är så bärkraftig som det överhuvudtaget är möjligt – från skogen till färdig produkt.
Utöver det bryr vi oss om varandra
Vi vill ha en bra arbetsmiljö eftersom vi tror att äkta arbetsglädje också producerar det bästa resultatet.

Ikon af diamant som symbol på finish, fordi vi skåner miljøet

Vi anstränger oss

Vi söker alltid efter det ideala och strävar efter det bästa. Men det är aldrig med huvudet under armen. Vi tänker alltid på helheten och är realistiska – från produktion, personal, produkt till sälj och marknadsföring.
Vi gör saker och ting ordentligt, genomför och kommer förbi utmaningarna genom att hitta lösningarna.

Följ koldioxidupptaget i Superwoods träfasader
Billede af CO₂ sky
0
kg

Koldioxidupptaget beräknas för träfasader som sålts under vårt innevarande räkenskapsår

Baserat på Superwoods miljövarudeklarationer visar vi koldioxidupptaget för våra träpaneler i livscykelfaserna A1–A3. Träets naturliga koldioxidupptag stannar kvar längre i fasaden tack vare vår patenterade teknik.