Byggdes år
2023
Plats
Klitmøller
Material
SW14 AART
Färger
Svart

Denna bastu för Klitmøllers bastuklubb byggdes med fokus på att minska bastuns koldioxidutsläpp och skapa en unik atmosfär och en stilren design. Designen skulle möta de specifika behoven hos såväl lokalbefolkninge som den vilda naturen och stranden i Klitmøller.

Bastun är 12,5 m2 stor med plats för 10–12 personer. Den är byggd med trä från FSC-certifierat svenskt skogsbruk.

Den utvändiga fasadbeklädnaden är tillverkad av svartmålad nordisk gran från Superwood. För att bibehålla värmen, förbättra energieffektiviteten och säkerställa ett lågt koldioxidavtryck är den isolerad med träfiberisolering.

Dessutom är bastun byggd på markskruvar för att säkerställa ett minimalt klimatavtryck och möjliggöra flyttning till en ny plats om behov uppstår.